Maand 9 | Babyslaapadvies voor ouders en kinderen (2024)

Wat te verwachten

Tegen negen maanden is uw kleintje waarschijnlijk overgegaan op het nemen van twee dutjes per dag (één om 9/9 uur en één om 00/9 uur), als ze drie of vier kortere dutjes deed. Vanaf 30 maanden kunnen baby's zeker de hele nacht doorslapen en hebben ze geen nachtelijke voeding meer nodig. Als je baby begint te kruipen, wees dan niet verbaasd als hij liever zijn nieuwe vaardigheid oefent dan slaapt.

Slaaproutine

Houd de zaken consistent! Naarmate uw baby ouder wordt, kunt u zeker een aantal activiteiten veranderen om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor haar leeftijd (voeg bijvoorbeeld een rustig interactief liedje toe of verander het bedtijdboekje), maar houd dezelfde algemene bedtijdroutine aan. Zorg er, net als toen uw baby jonger was, voor dat voeden de eerste stap van de routine is in plaats van de laatste, en werk eraan om haar te helpen zelfstandig in slaap te vallen voor het slapengaan.

In slaap vallen

Naarmate uw kleintje ouder wordt en zich meer bewust wordt van haar omgeving, kan het een beetje uitdagender worden om haar te helpen zelfstandig in slaap te vallen. Consistentie is de sleutel. Als ze moeite heeft om deze zelfverzachtende vaardigheid te leren, kun je een van de volgende twee benaderingen kiezen. Je kunt de routine beëindigen door haar in haar wiegje te leggen, de kamer te verlaten en zo vaak of zo weinig terug te komen als je wilt om bij haar te kijken. Als je naar binnen gaat om bij haar te kijken, kun je een korte en consistente verbale reactie geven, zoals: 'Welterusten, ik hou van je', en vervolgens weggaan en zo vaak als je wilt terugkomen, totdat ze in slaap valt. Als alternatief kun je een paar nachten besteden aan het beëindigen van haar routine door haar neer te leggen en haar te aaien tot ze in slaap valt, de volgende paar nachten in de kamer/deuropening te blijven tot ze in slaap valt en die consistente verbale reacties te geven, en dan de volgende paar nachten de kamer te verlaten. kamer, maar controleerde haar voortdurend. Voor beide benaderingen is consistentie en oefening nodig.

Als het voor u en uw gezin geen doel is om haar zelfstandig (in haar eentje) in slaap te laten vallen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Sommige baby's kunnen de hele nacht doorslapen zonder dat ze hoeven te leren zichzelf te kalmeren voor het slapengaan. Andere baby's kunnen langer slapen door simpelweg de voeding voor het slapengaan naar het begin van de bedtijdroutine te verplaatsen (of helemaal vóór de routine). Als je echter problemen begint te krijgen met wakker worden in de nacht, zal het werken aan zelfverzachting voor het slapengaan meestal voldoende zijn om haar te helpen langer door te slapen.

Ergens tussen de 6 en 11 maanden oud zal uw kleintje zichzelf waarschijnlijk in een staande positie gaan optrekken. Ze mag ook een stukje wandelen! Sommige van deze typische ontwikkelingsmijlpalen kunnen de bedtijd enigszins veranderen. Nadat u uw kleintje bijvoorbeeld voor het slapengaan hebt neergelegd, kan het zijn dat hij onmiddellijk opstaat en naar u reikt. Als dat gebeurt, leg haar dan de eerste paar keer weer neer en zeg elke keer hetzelfde, zoals: "Het is nacht-nacht, ik hou van je." Als ze het na de eerste paar keer blijft doen, ga je gang en laat haar het zelf uitzoeken. Zorg er echter voor dat ze weet hoe ze zelf weer naar beneden kan komen. Sommige kleintjes weten niet hoe ze weer naar beneden moeten komen als ze zichzelf omhoog trekken. Als ze niet weet hoe, oefen dan overdag met haar en houd je bedtijdroutine consistent.

Slaapduur

Baby's van ongeveer 6 maanden slapen gemiddeld 11 tot 15 uur per periode van 24 uur. Er is echter een grote variatie in de slaap van baby's. Als u denkt dat uw baby te veel slaapt en overdag behoorlijk slaperig is, ondanks dat hij veel slaapt, neem dan contact op met uw arts. Als u merkt dat uw kleintje niet genoeg slaap krijgt of een slechte slaapkwaliteit heeft (ze wordt bijvoorbeeld vaak wakker of snurkt), neem dan contact op met uw zorgverlener.

Nachtelijk wakker worden

Alle baby's worden 's nachts op natuurlijke wijze 2 tot 6 keer wakker. Net als jongere baby's worden sommige oudere baby's 's nachts wakker en vallen dan zelfstandig weer in slaap, zonder te huilen en de volwassenen te waarschuwen die voor hen zorgen. Andere baby's worden 's nachts op natuurlijke wijze wakker en huilen dan omdat ze hulp nodig hebben om weer in slaap te vallen. Als u nadenkt over hoe uw kleintje voor het slapengaan in slaap valt, kunt u haar nachtelijke ontwaken verbeteren. Als uw kleintje bijvoorbeeld altijd een fopspeen gebruikt als het bedtijd is om in slaap te vallen, en vervolgens 's nachts huilt als ze zonder de speen niet meer in slaap kan komen, kunt u twee dingen doen. Je eerste optie is om haar fopspeen voor het slapengaan af te spenen. Je tweede optie is om haar te helpen haar fopspeen 's nachts zelf te pakken. Plaats meerdere fopspenen in een hoek van de wieg. Help haar te oefenen met het pakken ervan en het in haar mond stoppen als ze naar bed gaat en 's nachts als ze wakker wordt. Uiteindelijk zal ze het zelf wel kunnen!

Weet ook dat baby's doorgaans niet langer de fysiologische behoefte hebben om 's nachts gevoed te worden als ze ongeveer zes maanden oud zijn, tenzij er een aanzienlijk voedings- of groeiprobleem is. Als uw oudere baby nog steeds voeding nodig heeft om weer in slaap te kunnen vallen na een natuurlijke nachtelijke ontwaking, zorg er dan voor dat u de voeding verplaatst naar het begin van haar bedtijdroutine of helemaal vóór de routine en helemaal buiten de slaapkamer. Dit zal helpen de associatie tussen eten en in slaap vallen te verbreken. Totdat ze weet hoe ze zelf in slaap moet vallen als ze naar bed gaat, moet je rustig en consequent reageren op nachtelijk wakker worden om jou en je gezin zo snel mogelijk weer in slaap te krijgen.

Naps

Tussen de 6 en 8 maanden oud kan uw baby nog steeds een van de twee dutjes volgen – waarbij sommige baby's meerdere kortere dutjes per dag doen, elk beginnend ongeveer 2 uur nadat ze voor het laatst wakker zijn geworden, en andere baby's twee consistente dutjes doen. Als ze negen maanden oud zijn, volgen de meeste baby's een consistent schema van twee dutjes per dag. Het eerste dutje is meestal om ongeveer 9 of 9 uur en het tweede om 00 of 9 uur. Probeer haar, net als toen ze jonger was, niet later dan ongeveer 30 uur te laten slapen. – als ze laat op de dag een dutje doet, kan het moeilijk voor haar zijn om voor het slapengaan in slaap te vallen.

Een ander ding dat u kunt doen om uw baby te helpen een dutje te doen, is door een routine voor een mini-dutje te doen. Maak de routine vergelijkbaar met haar bedtijdroutine, maar dan korter. Probeer haar ook wakker te leggen voor een dutje. Als ze voor het slapengaan nog aan die vaardigheid moet werken, begin daar dan. Als u eraan werkt om tijdens het dutje zelfstandig in slaap te vallen, kunt u gerust aan één dutje tegelijk werken. Op die manier kan ze, als ze moeite heeft om één dutje te doen, toch gemakkelijk in slaap vallen voor haar tweede dutje. Laat ten slotte, waar mogelijk, uw kleintje een dutje doen waar ze normaal gesproken 's nachts slaapt.

Familie & Milieu

Onthoud: ook al wordt je baby ouder, ze is nog te jong om iets bij zich in haar wiegje te hebben als ze slaapt. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat je speelgoed of dekens uit de wieg haalt en zeker eventuele bumpers verwijdert. Bovendien is uw baby op dit moment waarschijnlijk oud genoeg om zelfstandig om te rollen. Blijf haar aan het begin van de nacht op haar rug leggen als ze in slaap valt, maar als ze zich tijdens de slaap omdraait, hoef je daar niets aan te doen. Help haar overdag met het rollen op haar buik en vervolgens weer op haar rug. Als ze zich omdraait, vergeet dan niet om haar inbakerdoek af te spenen als ze er nog een heeft. Zorg ervoor dat u mobiele telefoons of andere hangende voorwerpen boven de wieg verwijdert, voor het geval ze deze voorwerpen kan pakken en trekken.

Categorie:

Maand

Maand 9 | Babyslaapadvies voor ouders en kinderen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 5761

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.