Chatten met vreemden: 12 sites voor een random chat (2024)

Als mensen zijn we sociale wezens. Zelfs als je jezelf beschouwd als minder sociaal, is het hebben van contact met andere mensen gezond en fijn. Je kunt je verhalen delen, reageren op andere verhalen en een band creëren. Maar waarom zou je dat alleen in je bestaande vriendenkring doen?

Het is namelijk heel eenvoudig om op internet met vreemden te chatten. Hoe dat werkt, waar je op moet letten en welke websites er zijn, dat lees je allemaal in dit artikel.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  • Op welke websites kun je chatten met vreemden?
  • Internationale websites
  • Waarom zou je chatten met vreemden?
  • Waar moet je op letten als je chat met vreemden?
  • Op welke manieren kun je chatten met vreemden?

Op welke websites kun je chatten met vreemden?

Het opzetten van een chatprogramma voor vreemden is niet zo moeilijk. Er zijn dan ook tientallen websites te vinden die deze service aanbieden. Maar welke moet je kiezen? Welke hebben een goede reputatie? En waar is er altijd iemand online om te chatten? Wij hebben het voor je uitgezocht. Dit zijn de beste websites in binnen- en buitenland.

1. Lexa

Wil je graag chatten om een leuke nieuwe contacten te maken voor een eventuele date, dan is de website Lexa perfect geschikt. Deze populaire datingsite heeft tienduizenden leden waardoor er dagelijks mensen online zijn om mee te chatten. Ze hebben ook een hele handige app zodat je door profielen kunt swipen om te selecteren met wie jij wil chatten. En het aanmelden is op dit moment helemaal gratis!

Bezoek Lexa

2. NovaMora

Wil je graag chatten met onbekende mensen voor een erotische chat, of spannende berichtjes? Dan is de datingsite NovaMora wellicht wat voor jou. De site adverteert op tv en radio met de kreet “Een beetje pittig” en heeft honderden nieuwe leden per dag. Wil je dus spanning als je met onbekende leden gaat chatten, schrijf je dan in bij de populaire site NovaMora.

Bezoek NovaMora

3. Seksbuddy

Andere erotische site met duizenden mensen om te chatten in de website Seksbuddy. Voor zowel laagdrempelig chatten met onbekende als het regelen van een (sex)date. Wil je nieuwe mensen ontmoeten vanuit heel Nederland dan moet je deze gratis site absoluut eens proberen.

Bezoek Seksbuddy

4. Chillplanet

De makers van Chillplanet besloten in 2016 dat het genoeg was met chatrooms zonder enige moderators die het een beetje in het gareel hielden. Daarom maakten zij een eigen chatroom om daar een einde aan te maken.

Het resultaat is een strakke website waar altijd enkele tot tientallen leden online zijn. In principe is het een algemene chatroom met alle leden, maar je kunt ook een privé chat starten met iemand in de chatroom. Deze kun je persoonlijk uitnodigen voor een chatgesprek. Omdat je in een groep aan het chatten bent heb je wel een gebruikersnaam nodig. Het is niet nodig om een account te maken.

Ga naar chillplanet »

5. Chatmetvreemden.nl

De website chatmetvreemden.nl is een eenvoudige website waar je direct na het bezoeken van de website wordt verbonden met een andere anonieme internetter. Je kunt direct hallo zeggen en het gesprek begint dan al. Je hoeft geen account of gebruikersnaam te maken, dus het is heel vrijblijvend.

Ga naar chatmetvreemden.nl »

6. Komchatten.nl

Bij komchatten.nl heb je de mogelijkheid om wel of geen member te worden van de website. Wanneer je geen member bent kun je geen gebruik maken van webcams, kun je geen vrienden toevoegen en kun je geen foto’s plaatsen.

De website is vooral gericht op een algemene chatroom waar je met meerdere mensen tegelijk kunt chatten. Er zijn niet altijd mensen online, maar er zijn enkele honderden members die regelmatig online zijn. Ook kun je ervoor kiezen om een privé chat te starten zodra je een klik hebt met een ander persoon uit de chatroom.

Ga naar komchatten.nl »

7. Chatnu.nl

Op de website van chatnu.nl moet je een account aanmaken, waarbij je een gebruikersnaam en je geslacht selecteert. Daarna is het direct mogelijk om met onbekende mensen te chatten.

Er zijn duizenden actieve chatters op de website aanwezig, waardoor het ook mogelijk is om in contact te komen met mensen die op zoek zijn naar een date. De website adverteert dat ze de profielen met de hand controleren. Het lijkt er dan ook op dat er op die manier wordt gefilterd op neppe accounts en internettrollen.

Ga naar chatnu.nl »

Internationale websites

Hieronder volgt een rijtje met internationale websites waar je kunt chatten. Op sommige van deze websites kun je een taal selecteren waarin je wilt communiceren. Het is dus ook mogelijk om hier Nederlandse gebruikers tegen te komen met wie je kunt praten.

8. Chatroulette

De website chatroulette is een website waarbij de webcam en microfoon een centrale rol spelen. Je wordt direct na het bezoeken van de website verbonden met een willekeurige gebruiker die ook een webcam aan heeft staan. Je kunt dus niet kiezen met wie je wilt chatten. Dat maakt het een interessant en spannende manier van chatten met vreemden, vooral omdat je elkaar direct ziet. Let er wel op dat er veel mensen op de website komen die daar niet zijn voor een gezellig praatje. Kijk er dus ook niet vreemd van op als er ineens een naakt persoon voor je zit die andere bedoelingen heeft dan.

9. Chatavenue

Op de website van Chatavenue vind je een chatroom voor al je doeleinden. Chatrooms voor tieners, kinderen, LGBTQ, Singles, 18+, muziek, dames of sport zijn slechts een greep uit de verschillende opties die je hebt. Op de website zijn tienduizenden gebruikers, waarvan er dus altijd minimaal enkele honderden online zijn.

10. OKCupid

OKCupid is bedoeld als datingsite. Dat is dan ook het doel van de meeste bezoekers van de website. OKCupid is één van de grootste datingwebsites die er zijn en er zijn wereldwijd honderdduizenden gebruikers op de website. De kans is dus ook heel groot dat je met iemand kunt praten die bij je past. Wel moet je een profiel aanmaken en foto’s en informatie van jezelf delen. Het is dus iets moeilijker om echt anoniem te blijven, al kun je natuurlijk zelf bepalen hoeveel informatie je precies wilt delen over jezelf.

11. Chatous

Chatous is een groot platform waar je in contact kunt komen met vreemden. Dit gebeurt in een chatroom, of privé en je hebt de mogelijkheid om je interesses in te vullen. Vervolgens wordt er een andere gebruiker aan jou verbonden die willekeurig of op basis van je interesses is gekozen. Daarnaast kun je ook foto’s en video’s versturen die maar 6 seconden bekeken kunnen worden. Dat maakt Chatous een leuk platform om op een spannende manier vreemde mensen te leren kennen.

12. Omegle

Omegle is één van de grootste online chat diensten die er bestaan. Hoewel dat leuk is, zijn er enkele reden om het platform niet te gebruiken. Er zijn veel mannen actief op het platform die door de vraag “M or F” direct willen weten of je een Man (Male) of vrouw (Female) bent. Antwoord je dat je een man bent, wordt de verbinding vrijwel altijd direct verbroken. Desondanks zijn er ook genoeg leuke chatgesprekken die je op het platform kunt hebben, ook inclusief webcam.

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om met vreemden in contact te komen. Er zijn tientallen websites die een eenvoudige chatbox hebben gemaakt waar iedere dag wel een paar mensen samen komen om in een groep op individueel met elkaar te praten. Wil je meer weten of online chatten, bekijk dan ook ons artikel hoe je online kunt chatten met alleen vrouwen. Veel websites vragen niet om een vergoeding, maar anderen juist wel. Wil je het liefst geen geld uitgeven als je met vreemden gaat chatten, dan vind je hier gratis manieren om te chatten op internet.

Chatten met vreemden: 12 sites voor een random chat (5)

Waarom zou je chatten met vreemden?

Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom mensen niet met vreemden moeten chatten, maar als je je hoofd erbij houdt en nadenkt over wat voor informatie je deelt, kan het zelfs best goed zijn voor je. De beste redenen om te chatten met vreemden hebben we hieronder op een rijtje gezet.

1. Als je gewoon iemand wilt om mee te praten

Veel mensen voelen zich eenzaam. Dit kan zorgen dat je een tijdje down bent, maar soms kan er zelfs een depressie door ontstaan. Heb je ook het idee dat het altijd stil is om je heen, maar dat er enorm veel gebeurt in je hoofd? Wellicht kan het praten met vreemden dat zelfs je mentale gezondheid bevorderen.

2. Als je een extreem sociaal mens bent

Sommige mensen zijn geboren om te communiceren met anderen. Maar niet al je vrienden of familie zitten daar de hele dag op te wachten of hebben tijd voor je. Op internet vind je altijd wel iemand die het leuk vindt om naar jouw verhalen te luisteren en wie weet kom je zelf ook nog wat interessante dingen van een ander te weten. Het leuke aan het chatten met een vreemde is dat je niet bang hoeft te zijn dat de ander je niet leuk vindt of mag. Daardoor is het ijs snel gebroken en kun je een echte conversatie voeren.

3. Wanneer je een ongezouten mening wilt horen

Heb je iets gênant waarbij je de mening wilt hebben van iemand, maar heb je het gevoel dat je vrienden je een sociaal wenselijk antwoord geven? In dat geval kan een vreemde je misschien helpen. Zij hebben geen connectie met jou, waardoor de reden om te liegen over de waarheid niet zoveel aanwezig is. Soms kan de mening van een vreemde nét de doorslag geven om de juiste keuze te maken.

4. Wanneer je een geheim wilt vertellen

Weet je dat een beste vriendin is vreemdgegaan, maar kun je het tegen niemand vertellen? Heb je zelf iets gedaan en ben je bang voor de reacties van anderen als je het vertelt? Dan kan het soms best lekker zijn om het geheim te delen met een complete vreemdeling. Het vertellen lucht soms enorm op en aan de geruststelling van deze vreemde kan je soms al veel hebben. Zorg er uiteraard wel voor dat je geheim geen details bevat over de betrokken personen. Zo blijft het ook daadwerkelijk een geheim.

5. Als je het moeilijk vindt om contact te maken

Sociaal contact maken is niet voor iedereen even gemakkelijk. Sommige mensen vinden het zelfs erg moeilijk om een gesprek gaande te houden en dan kan een chatroom de ideale plek zijn om dit te oefenen. Er zijn genoeg mensen online die het maken van vrienden in het echte leven lastig vinden en dus online gaan oefenen.

Chatten met vreemden: 12 sites voor een random chat (6)

Waar moet je op letten als je chat met vreemden?

Het kan leuk en spannend zijn om met een vreemde te chatten. Het kan iemand uit hetzelfde land zijn, maar soms ook uit het buitenland. Wie weet kom je zomaar een nieuwe levenspartner of vriendin voor het leven tegen tijdens een chatsessie. Helaas zit er ook een keerzijde aan de anonimiteit die zo’n anonieme website met zich meebrengt. Je weet namelijk nooit precies wie er aan de andere kant van het beeldscherm zit. Wil je chatten met vreemden, houd dan de volgende punten in je achterhoofd.

Blijf anoniem

Je bent naar een chatwebsite gegaan om met vreemden te chatten. Zorg er dan ook voor dat je zelf anoniem blijft. Deel met niemand je adresgegevens, je werkadres of privégegevens. Doet die ander dat wel is dat een eigen keuze, en ook weet je nooit zeker of deze persoon wel eerlijk is in het geven van de juiste informatie.

Zorg dat je de websites goed afsluit

Heb je kinderen die het concept veiligheid nog niet goed begrijpen, zorg dan dat je de websites altijd goed afsluit. Wellicht breng je ze op een idee en zitten zij even later ook te chatten met een vreemde die niet het beste voor heeft met je kind of je privé-eigendommen. Omdat chatten met vreemden vooral populair is onder tieners, kan het handig zijn om hierover afspraken te maken met je kinderen.

Ga niet zomaar op een blind date

Het komt weleens voor dat mensen een liefde ontwikkelen voor iemand die eerste een vreemdeling in de chatbox is geweest. Dat zijn de succesverhalen. Helaas zijn er ook verhalen van mensen waarbij een blind date met een vreemdeling minder goed is afgelopen.

Ben je er 100% van overtuigd dat iemand de ware is en wil je elkaar ontmoeten, spreek dan af met iemand anders die je vertrouwt en ga alleen naar een openbare plek toe, zoals een terras. Het veiligst is altijd om iemand niet te ontmoeten, maar als het echt moet, denk er dan goed over na.

Wees beleefd

Het digitale tijdperk heeft ervoor gezorgd dat de persoonlijke interactie is komen te vervagen. We praten niet meer in iemands gezicht, maar tegen een computerscherm.

Dat maakt het ook een stuk makkelijker om iemand te kwetsen. En ondanks dat het contact minder persoonlijk voelt, kan een belediging alsnog hard aankomen. Kom je met iemand in contact die niet zo slim is als jij, of wordt er een foto toegestuurd en valt het uiterlijk van die persoon je eigenlijk een beetje tegen?

Houd het dan wel beleefd en verbreek het contact op een nette manier. Voor jou is die persoon misschien een vreemdeling die bestaat uit een paar lettertjes op het scherm, maar deze persoon heeft gevoelens en een leven dat net zo gecompliceerd is als dat van jou. Een deuk in het zelfvertrouwen is dan niet bepaald nodig.

Op welke manieren kun je chatten met vreemden?

Het concept chatten met vreemden is op iedere website hetzelfde, maar het gaat niet altijd op dezelfde manier. De websites die deze service aanbieden, onderscheiden zich over het algemeen op de volgende manieren.

Volledig anonieme privé chat

Op websites die een volledig anonieme chatfunctie hebben, hoef je geen account aan te maken, geen gebruikersnaam te registreren en ben je dus op geen enkele manier te herkennen voor de ander. Deze websites vragen je bij het bezoeken van de website soms wat voor interesses je hebt, of slaan ook deze stap over. Vervolgens kun je op een knop klikken die je verbindt met een ander persoon. Deze kan dezelfde interesses hebben, maar het kan ook een willekeurig persoon zijn als er niemand online is met dezelfde interesses.

Anonieme publieke chat

Heb je geen zin om steeds maar met één persoon aan het praten te zijn, dan kun je er ook voor kiezen op direct met een hele groep vreemden in contact te komen. In dat geval bezoek je een website, registreer je jezelf of maak je een tijdelijke gebruikersnaam aan. Dit is nodig omdat de groep anders nooit weet welke gebruiker er iets zegt, wat een conversatie onmogelijk maakt. Deze gebruikersnaam kan vaak alles zijn, van je eigen naam tot een volledig verzonnen online nickname. Wil je volledig anoniem blijven, gebruik dan geen naam die mensen naar jou kunnen herleiden.

Webcam chat met vreemden

Wanneer je het niet erg vindt als de vreemde mensen jou te zien krijgen, dan kun je ook een chat starten via de webcam. Hiervoor dien je zelf wel een webcam te hebben en de ander ook. Vervolgens word je automatisch verbonden met een andere persoon die op dat moment online is.

Je ziet elkaar dan gelijk, waardoor het ijs meteen gebroken is. Vanaf dat moment kun je met elkaar praten, al leert de ervaring van veel gebruiker wel dat er ook mensen op de website zitten die verkeerde ideeën hebben. Zo moet je er niet vreemd van opkijken als je ineens naar een naakt persoon zit te kijken op je beeldscherm. Maar als je die ervaringen niet meetelt, kan het chatten met vreemden op de webcam een grappige en leuke ervaring zijn.

Chatten voor kinderen

Vooral jongeren en tieners vinden het leuk om met elkaar te chatten. Daarom zijn er ook enkele websites die een chatroom aanbieden voor kinderen vanaf 13 jaar. Daar kunnen zij praten over hun eigen interesses en online vrienden en vriendinnen maken. Uiteraard is het niet de bedoeling dat volwassenen zich mengen tussen de chattende kinderen, net zoals dat kinderen niet naar een chatroom voor volwassenen moeten gaan.

Chatten op basis van locatie

Sommige websites bieden ook de mogelijkheid aan om te chatten met vreemden die in dezelfde omgeving wonen. Dit hoeft niet binnen 1 kilometer te zijn, maar het kan zijn op basis van land, gesproken taal of dezelfde stad. Ook kun je soms selecteren op basis van geloof of cultuur. Zo weet je zeker dat je met iemand gaat praten die dezelfde achtergrond heeft. Het kan soms lastig zijn om met iemand te praten die uit een volledig andere omgeving komt dan jij, waardoor deze functie handig kan zijn. Ook als je de Engelse taal niet goed spreekt, maar bijvoorbeeld wel Frans, kun je ook voor een Franse chat kiezen.

Chatrooms voor dames

Sommige dames willen het liefst de hele dag over ‘vrouwen dingen’ kletsen. Make-up, nieuwe kledinglijnen van de H&M, hun favoriete mannelijke acteur en nog veel meer. Speciaal voor die dames zijn er aparte chatrooms waar ze gezellig met elkaar kunnen praten over van alles en nog wat.

Chatroom voor dates

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een date wilt scoren door online met vreemden te praten. Hoewel dat soms erg lastig is, zijn er mensen die op deze manier de liefde van hun leven hebben ontmoet. Het belangrijkste is om dit chatten op een veilige manier te doen, door niet zomaar allemaal gegevens van jezelf te delen. Deel bijvoorbeeld alleen de provincie waarin je woont en vervolgens je dorp of stad, maar geen wijk of straatnaam. Op die manier weet de ander nét genoeg van je, maar blijf je toch nog even anoniem.

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

  • Waar kun je online chatten met vrouwen? 5 tips
  • 8 leuke websites om gratis te chatten

Chatten met vreemden: 12 sites voor een random chat (8)

Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch |Communicatie en Organisatie

LinkedIn

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Liefde

Chatten met vreemden: 12 sites voor een random chat (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6230

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.